Rulltårta med smak av citron och blåbär (glutenfri)
Max 60 min
Ingredienser
Botten
4
ägg
1 ½ dl
strösocker
140 g
potatismjöl (knappt 2 dl)
1 ½ tsk
bakpulver
Fyllning
1½ dl
vispgrädde
200 g
färskost
½ dl
lemon curd
1 msk
vaniljsocker
2 dl
blåbär
- Sätt ugnen på 225 grader. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem i äggskummet. Rör om försiktigt.
- Bred ut smeten på plåten och grädda i mitten av ugnen 7–10 minuter.
- Stjälp upp på ett sockrat bakplåtspapper.
- Vispa färskost, vispgrädde och vaniljsocker fluffigt. Ta undan 1 dl av blandningen. Rör ner lemon curd och blåbär i resten.
- Bred fyllningen på bottnen och rulla ihop från långsidan. Låt stå kallt innan den skärs i skivor.
- Dekorera tårtan med gräddblandningen som ställdes åt sidan.
