Rotfruktsbiffar
Ingredienser
Cirka 15 stycken
1 dl | mjölk |
¾ dl | skorpmjöl |
1 | liten lök |
1 | vitlöksklyfta, pressad |
1–2 | potatisar (cirka 100 g rivet) |
2 | morötter (cirka 120 g rivet) |
1 bit | rotselleri (cirka 80 g rivet) |
1 | palsternacka (cirka 100 g rivet) |
1–2 | ägg |
1 tsk | salt |
1 tsk | paprikapulver |
¾ dl | riven ost |
Så gör du
- Blanda skorpmjöl med mjölk i en skål.
- Skala och riv rotsakerna fint. Blanda med finhackad lök, vitlök ochskorpmjölsblandningen. Tillsätt mera skorpmjöl/vetemjöl om blandningen är för lös.
- Skeda ut smeten till biffar och stek i smör/olja i en plätt- eller stekpanna. Eller forma till cirka 15 biffar på oljat bakplåtspapper och stek i ugn, cirka 20 minuter i 225 grader.
- Servera med exempelvis potatismos eller en sallad och gräddfilssås. Biffarna kan också serveras som en burgare med valfria tillbehör.
