Röd purésoppa
Ingredienser
1 | zucchini, 400 g |
1 | gul lök |
2 | vitlöksklyftor |
1 msk | olja |
1 burk | tomatkross |
2 dl | röda linser eller kokta kikärter |
100 g | färskost |
1 tsk | torkad basilika |
1 tsk | torkad timjan |
1 tsk | honung |
1 | tärning grönsaksbuljong |
1 krm | svartpeppar |
Så gör du
- Tärna zucchinin. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs zucchini och lökarna i olja. Tillsätt peppar och örtkryddor.
- Häll på tomatkross och lika mycket vatten (fyll burken/tetran med vatten och häll i).
- Tillsätt buljongtärning och honung samt linser/kikärter. Låt koka 10 minuter. Mixa slät med stavmixer och blanda i färskosten. Kontrollera konsistensen och smaken.
