Rågröt med päron
Ingredienser
2 portioner
2 ½ dl | havregryn |
2 ½ dl | havremjölk |
2 tsk | honung |
1 nypa | salt |
1 | rivet päron |
½ tsk | ingefärapulver |
½ tsk | krossad kardemumma |
Dekoration |
|
---|---|
½ | päron |
1 dl | valnötter |
Svarta vinbär eller blåbär | |
½ msk | smör |
Lite honung | |
Naturell yoghurt eller havreyoghurt |
Så gör du
- På kvällen: Blanda ihop havregryn med havremjölk och smaksätt med honung, salt, ingefära, kardemumma och rivet päron. Häll upp i skålar och ställ kallt.
- Rågröten är färdig på morgonen.
- Skiva päronet och stek i lite smör tillsammans med valnötterna.
- Sätt en klick yoghurt på gröten och dekorera med stekta päron och nötter (och exempelvis svarta vinbär) och ringla över lite honung efter egen smak.
