Purésoppa för många
Ingredienser
10 portioner
½ kg
 potatis av mjölig sort
                    1 kg
 broccoli
                    1 kg
 blomkål
                    5
 stora grönkålsblad
                    3
 färsklökar med blast eller 1 purjolök
                    3
 vitlöksklyftor
                    3 msk
 olja
                    2
 grönsaksbuljongtärningar
                    Cirka 2 l
 vatten
                    150 g
 smältost
                    Så gör du
- Skala potatisen och klyv i mindre bitar. Ansa kålen och skär i mindre bitar. Observera att stammen är ätbar och kokas med i soppan.
- Skölj löken och skiva. Skala vitlöken och skiva. Fräs löken i olja.
- Koka upp vatten och tillsätt buljongen, låt koka i 10 minuter. Tillsätt övriga grönsaker, låt koka mjukt.
- Purea soppan med stavmixer och tillsätt smältosten i soppan.
- Smaka av, behövs det mera kryddor eller salt? Justera konsistensen enligt smak.
- Soppan blir rätt tjock då den kallnar så späd ut med vatten/ buljong till följande dags lunchsoppa.
 
               
       
      