Purésoppa för många
Ingredienser
10 portioner
½ kg | potatis av mjölig sort |
1 kg | broccoli |
1 kg | blomkål |
5 | stora grönkålsblad |
3 | färsklökar med blast eller 1 purjolök |
3 | vitlöksklyftor |
3 msk | olja |
2 | grönsaksbuljongtärningar |
Cirka 2 l | vatten |
150 g | smältost |
Så gör du
- Skala potatisen och klyv i mindre bitar. Ansa kålen och skär i mindre bitar. Observera att stammen är ätbar och kokas med i soppan.
- Skölj löken och skiva. Skala vitlöken och skiva. Fräs löken i olja.
- Koka upp vatten och tillsätt buljongen, låt koka i 10 minuter. Tillsätt övriga grönsaker, låt koka mjukt.
- Purea soppan med stavmixer och tillsätt smältosten i soppan.
- Smaka av, behövs det mera kryddor eller salt? Justera konsistensen enligt smak.
- Soppan blir rätt tjock då den kallnar så späd ut med vatten/ buljong till följande dags lunchsoppa.
