• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Pumpa-äppelkaka med frosting

Pumpa-äppelkaka med frosting
Över 60 min

Ingredienser


Cirka 24 bitar


Smör till formen
6 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
2 tsk
bikarbonat
4 tsk
kanel
1/2 tsk
salt
6
ägg
4 1/2 dl
strösocker
riven pumpa
3 dl
rivet äpple
2 dl
rybs- eller rapsolja

Torkade äpplen


  1. Värm ugnen till cirka 80 grader.
  2. Skär äpplena i tunna skivor. Använd gärna mandolin så går det lätt. Ju tunnare skivor, desto fortare torkar de i ugnen.
  3. Pressa citron över skivorna och pensla dem så blir de inte missfärgade.
  4. Lägg äppelskivorna på ett bakplåtspapper på en bakplåt och torka i mitten av ugnen i 2–3 timmar.

Kakan


  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper i en djup ugnsform, cirka 25 cm x 35 cm.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och salt i en bunke.
  4. Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke.
  5. Tillsätt den rivna pumpan och äpplena samt oljan.
  6. Rör ner de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen.
  7. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter.
  8. Ta ut plåten och låt kakan svalna helt. Lägg den på ett fat.

Frosting


  1. Vispa ihop alla ingredienser med elvisp i cirka 3 minuter tills du får en jämn och fluffig smet. Glasyren blir först lite lös, men fortsätt vispa så blir den fast och fluffig.
  2. Bred glasyren över kakan.
  3. Garnera med torkade äpplen.

MARTHA
TIPSAR

Om frostingen blir grynig då du vispar den kan du testa att använda en stavmixer för ett slätare resultat.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Kakor
  • Dessert
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Pumpa-äppelkaka med frosting

Detta kan intressera dig

Piroger med morots- eller speltgrötsfyllning

Recept

Plommonkompott

Recept

Speltgranola

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet