Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Giftfritt dagis
    Läs mer
    Östersjön 2.0
    Läs mer
    En euro i taget
    Läs mer
    Andra projekt Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Ungas välmående
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Den finlandssvenska matkulturdagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Pizzalängd på julens rester

Pizzalängd på julens rester

Ingredienser


Deg

12 g
färsk jäst (1/8 av en bit)
1 ½ dl
vatten
½ tsk
salt
1 msk
rybsolja
Cirka 3 dl
jästbrödsmjöl + mjöl till utbakning

Fyllning 1

¾ dl
tomatsås
100 g
kalkon eller skinka från julbordet eller varmrökt fisk
60 g
ost (1 ½ dl)
½ tsk
oregano

Fyllning 2

½ tsk
rypsolja
50 g
palsternacka
50 g
champinjoner eller cirka ½ dl förbehandlad skogssvamp
1
vitlöksklyfta
1 krm
salt 

Så gör du


  1. Smula jästen i en skål.
  2. Värm vatten fingervarmt (37 grader) i en kastrull. Häll vätskan över jästen och rör om.
  3. Tillsätt salt och olja. Rör ner mjölet lite i taget till en smidig deg, knåda degen en stund för hand.
  4. Låt degen jäsa cirka 30 minuter under bakduk.

Förbered fyllning 1


  1. Finfördela kalkon/skinka/fisk
  2. Riv osten.

Förbered fyllning 2


  1. Skala och riv palsternacka.
  2. Hacka/skiva svampen.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svamp, palsternacka och pressad vitlök några minuter.
  4. Smaka av med salt.

Utbakning


  1. Forma degen till en boll på mjölat bakbord.
  2. Kavla ut degen till en avlång platta. Flytta till en plåt med bakplåtspapper.
  3. Bred på tomatsås, strö på kalkon/skinka/fisk, riven ost och oregano. Eller bred över svampfyllningen.
  4. Rulla ihop plattan från långsidan och placera skarven ner mot bakplåtspappret. Kläm ihop ändorna på längden.
  5. Klipp längden med hjälp av en sax.
  6. Låt jäsa under bakduk medan ugnen värms. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Pensla längden med äggula och grädda längden i cirka 20 minuter.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Svinnkampen
  • Mattraditioner
  • Jul
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Pizzalängd på julens rester

Detta kan intressera dig

Kåltacos med bönbiffar

Kåltacos med bönbiffar

Recept | Förmånligt
Vodkapasta med rökt fisk

Vodkapasta med rökt fisk

Ekologi | Recept
Stämningsfullt på Strömmingsmarknaden

Stämningsfullt på Strömmingsmarknaden

Strömmingspanna med tomat

Strömmingspanna med tomat

Ekologi | Recept

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Havets smaker - Östersjödieten
  • Hantera vardagen
  • Små fiskar övertar storkök
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet