Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår trafik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Stöd oss
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Eneuroitaget logo
    En euro i taget
    Läs mer
    Ostersjofisk at alla
    Östersjöfisk åt alla
    Läs mer
    Hantera vardagen
    Hantera vardagen
    Läs mer
    Andra projekt Östersjöfisk åt alla Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Stöd oss Bli medlem
Mera
Stäng
Stöd oss Bli medlem
  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Hantera vardagen
    • Mästarodlarna
    • Östersjöfisk åt alla
    • Flytta hem
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Stöd oss Bli medlem
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Päronkaka

Päronkaka

Ingredienser


3–4 skivor
torrt rågbröd
1 dl
russin/nötblandning
1 dl
socker
5–6 st
päron
100 g
smör
Naturell yoghurt och vaniljsocker till servering

Så gör du


  1. Fördela brödet i en matberedare med kniv och kör till ”skorpsmulor”. Brödet ska vara riktigt torrt.
  2. Blanda ner russin-nötblandningen och sockret.
  3. Tvätta päronen och skär i tunna klyftor. Bred ut hälften på botten av en paj- eller kakform, strö över hälften av smulorna.
  4. Klicka sedan över 50 gram smör och upprepa med ett andra lager.
  5. Grädda i 175 grader i cirka 35 minuter.
  6. Servera med vaniljyoghurt som du enkelt rör ihop av naturell yoghurt och lite vaniljsocker.

Kategorier

  • Recept
  • Höst
  • Söta bakverk
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Frukt
  • Svinnkampen
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Päronkaka

Detta kan intressera dig

Inlagd gurka

Inlagd gurka

Recept
Medlemsnytt i juni 2023

Medlemsnytt i juni 2023

Nyheter | Medlem
Sofias trädgård i januari: Planera och så de första fröna

Sofias trädgård i januari: Planera och så de första fröna

Hushåll
Lucka 11: Rita julkort

Lucka 11: Rita julkort

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023–2024
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet