• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Panerade rödbetsbiffar med myntayoghurt

Panerade rödbetsbiffar med myntayoghurt
Max 60 min

Ingredienser


4 portioner


4–6
rödbetor
2 dl
vetemjöl
2 st
ägg
4 dl
ströbröd
Olja till stekning
Salt

Myntayoghurt

5 st
kvistar mynta
2 dl
grekisk yoghurt
Skalet från en halv ekologisk citron
¼ tsk
salt
Peppar

Gör så här


  1. Skölj rödbetorna. Koka dem hela i lättsaltat vatten (cirka 20 minuter för små rödbetor, 30 minuter för stora). De behöver inte bli helt mjuka. Häll av vattnet och spola med kallt vatten.
  2. Skala betorna och skär i centimetertjocka skivor.
  3. Lägg upp mjöl i en skål, uppvispat ägg i en annan skål och ströbröd i en tredje. Vänd rödbetsskivorna i mjölet, sedan i ägget och avsluta med ströbrödet.
  4. Värm upp olja i en panna och stek rödbetsbiffarna på medelhög värme tills de får en krispig och gyllenbrun yta.
  5. Låt rinna av på hushållspapper och salta.
  6. Servera med myntayoghurt och tabbouleh.

Myntayoghurt


  1. Plocka myntabladen från kvisten och hacka dem fint. Blanda med övriga ingredienser.

Receptet är från matkulturmagasinet: Marthas köksträdgård – mat från egen odling året om.

MARTHA
TIPSAR

Variera! Samma recept fungerar också med andra rotfrukter, testa med palsternacka eller rotselleri.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Sommar
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Syrat & fermenterat
  • Huvudråvara
  • Rotsaker
  • Spannmål
  • Ägg
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Specialkost
  • Vegetariskt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Panerade rödbetsbiffar med myntayoghurt

Detta kan intressera dig

Hjälp våra pollinerare att hålla naturen levande

Genom att skapa livsmiljöer som är attraktiva för pollinerare och välja växtarter som lockar dem, kan vi främja pollinerarnas närvaro i stadsmiljön.

Ekologi

Marthaförbundet deltar i sommarens Pride-parader

Marthaförbundet står upp för alla människors rätt att vara sig själva och deltar även i år i flera Pride-evenemang runtom i Svenskfinland.

Nyheter

Viva Andersson – en kreativ tusenkonstnär

Viva Andersson levde upp till flickmarthornas och M-klubbens motto: ”Bygg ditt hem med kunnighet och kärlek, var god och vänlig mot alla du möter.” Hon var humoristisk, handlingskraftig, glad och v...

Nyheter

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet