• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Panerade rödbetsbiffar med myntayoghurt

Panerade rödbetsbiffar med myntayoghurt
Max 60 min

Ingredienser


4 portioner


4–6
rödbetor
2 dl
vetemjöl
2 st
ägg
4 dl
ströbröd
Olja till stekning
Salt

Myntayoghurt

5 st
kvistar mynta
2 dl
grekisk yoghurt
Skalet från en halv ekologisk citron
¼ tsk
salt
Peppar

Gör så här


  1. Skölj rödbetorna. Koka dem hela i lättsaltat vatten (cirka 20 minuter för små rödbetor, 30 minuter för stora). De behöver inte bli helt mjuka. Häll av vattnet och spola med kallt vatten.
  2. Skala betorna och skär i centimetertjocka skivor.
  3. Lägg upp mjöl i en skål, uppvispat ägg i en annan skål och ströbröd i en tredje. Vänd rödbetsskivorna i mjölet, sedan i ägget och avsluta med ströbrödet.
  4. Värm upp olja i en panna och stek rödbetsbiffarna på medelhög värme tills de får en krispig och gyllenbrun yta.
  5. Låt rinna av på hushållspapper och salta.
  6. Servera med myntayoghurt och tabbouleh.

Myntayoghurt


  1. Plocka myntabladen från kvisten och hacka dem fint. Blanda med övriga ingredienser.

Receptet är från matkulturmagasinet: Marthas köksträdgård – mat från egen odling året om.

MARTHA
TIPSAR

Variera! Samma recept fungerar också med andra rotfrukter, testa med palsternacka eller rotselleri.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Sommar
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Syrat & fermenterat
  • Huvudråvara
  • Rotsaker
  • Spannmål
  • Ägg
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Specialkost
  • Vegetariskt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Panerade rödbetsbiffar med myntayoghurt

Detta kan intressera dig

Ungmarthas höstlovsläger 2025

Under tre dagar i oktober får barn i åldern 8–12 år laga mat från grunden med inhemska råvaror tillsammans med Ungmarthas ledare. Ett fint tillfälle att lära sig nya kökskunskaper, testa recept och...

UngMartha

Runebergstårtan kan se ut på olika sätt - Marthaförbundets bästa recept

Fira Runebergsdagen med oss! Marthaförbundet har samlat alla sina recept på klassiska och nyskapande Runebergstårtor – från saftiga original till nytänkande varianter. Hitta din favorit och njut!

Hushåll

Lisi Wahl – från hemslöjd till krisberedskap

Lisi Wahl lotsade marthorna genom krig och kristid, vilket bidrog till att verksamheten utvecklades och medlemsantalet ökade. De som känner till marthornas historia vet också att hon ledde Marthafö...

Nyheter

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet