Örtig aiolisås
Ingredienser
1 | ägg |
40–50 g | dijonsenap |
2 | vitlöksklyftor |
2 g | torkad dragon |
30 g | ättika |
10 g | salt |
1 näve | hackad dill (färsk eller fryst) |
1 näve | hackad persilja (färsk eller fryst) |
6 dl | rapsolja |
Gör så här:
- Välj en skål som rymmer minst 1,5–2 liter.
- Klicka i senapen och tillsätt ägg, salt, vitpeppar, dragon, finhackad vitlök och ättika och vispa till en jämn smet.
- Tillsätt lite olja och vispa ordentligt tills det blir jämnt och slätt igen.
- Repetera steg 3) tills oljan tar slut.
- Tillsätt hackade färska örter och smaka av vid behov med salt, ättika och eventuellt med lite socker eller honung. Det ska vara sting i såsen – men det är upp till var och en vad som är lagom!
