Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadmin
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Giftfritt dagis
    Läs mer
    Östersjön 2.0
    Läs mer
    En euro i taget
    Läs mer
    Andra projekt Matlust Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Matlust
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Den finlandssvenska matkulturdagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Nors i tomatsås

Nors i tomatsås

Ingredienser


1 kg
nors

Sås till inläggningen:

4
vitlöksklyftor
2
rödlökar
½ dl
rypsolja
500 g
tomatkross
1 tsk
ättika
2 tsk
salt
svart eller vitpeppar
eventuellt färska kryddor, till exempel basilika, dill, gräslök
  1. Rensa norsen, ta bort inälvorna, huvudet och lite av nacken.
  2. Använd glasburkar med skrovlock, till exempel höga burkar som rymmer 700 ml har lämplig storlek.
  3. Lägg glasburken att ligga, och rada in norsen i burken. Rada en del av fiskarna med stjärtfenan mot bottnen och en del med nacken nedtå så att burken fylls jämnt.
  4. Skala löken och skär i tunna klyftor. Värm olja i stekpanna, tillsätt löken och stek den gyllenfärgad.
  5. Tillsätt tomaten, ättikan, kryddorna och de finhackade kryddorna.
  6. Häll tomatsåsen på fisken så att fisken och mellanrummen fylls, lämna ca 1/3 av burken tom. Putsa kanterna noggrannt. Det är viktigt att det inte finns några såsrester på kanten där lockets packning ska hålla tätt. Skruva på locket.
  7. Ställ burkarna i en ugnsform och ställ in i kall ugn. Värm ugnen till 125 grader och låt fisken tillredas i 4–8 h. Stäng av ugnen och låt burkarna svalna i ugnen. När burkarna svalnar uppstår undertryck, känn efter om det är en grop på lockets mittdel. Om du kan trycka ner locket har det inte uppstått undertryck.
  8. Ställ burkarna i kylskåp när de svalnat till rumstemperatur. En oöppnad burk kan hålla i upp till ett år i kylskåp.

MARTHA
TIPSAR

Lär dig rensa nors En video som steg för steg visar hur du rensar nors hittas här: Rensa nors

Kategorier

  • Recept
  • Vinter
  • Lunch
  • Middag
  • Inläggningar
  • Fisk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Nors i tomatsås

Detta kan intressera dig

Endive med blåmögelost

Endive med blåmögelost

Recept
Daiquiri med chili

Daiquiri med chili

Recept
Gurksnurror med kallrökt ren

Gurksnurror med kallrökt ren

Recept
Gurkslushy

Gurkslushy

Recept

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2022
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadmin
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Havets smaker - Östersjödieten
  • Hantera vardagen
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2022 Marthaförbundet