Nässelvåfflor
Ingredienser
6 dl
mjölk
3
ägg
½ dl
torkade nässlor (2 dl förvälld under vårsäsongen)
4 dl
speltmjöl
½ tsk
salt
½ dl
smält smör
- Vispa samman samtliga ingredienser till en smet. Låt svälla i rumstemperatur i en halv timme.
- Häll upp på termos och ta med på utflykten.
- Värm upp smör i våffeljärnet och ös på smet, stek våfflorna gyllenbruna.
- Servera med sylt.
![Nässelvåfflor](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/22_D2A9857.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/22_D2A9857.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/22_D2A9857.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/22_D2A9857.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/22_D2A9857.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/22_D2A9857.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/22_D2A9857.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/22_D2A9857.jpg 1152w)