Morotslåda från Marthas kokbok
Ingredienser
1 dl
risgryn
4 dl
vatten
4 dl
mjölk
400–500 g
morötter
1
ägg
Salt, vitpeppar
1 msk
smör
Så gör du
- Koka en vanlig risgrynsgröt.
- Ansa och skala morötterna, koka dem i saltat vatten och passera dem eller mal dem med kvarn.
- Blanda ner morötter, ägg och kryddor i gröten. Smaksätt.
- Fyll massan i en smord form och grädda den i 200 graders ugn.
![Morotslåda från Marthas kokbok](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/lador1.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3600_crop_center-center_61_line/lador1.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/lador1.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/lador1.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/lador1.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/lador1.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/lador1.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/lador1.jpg 1152w)