Mexikansk böngryta med squash
Ingredienser
4 portioner
3 dl
kidneybönor
2
gula lökar
1–2
chilipepparfrukter
1 msk
olja
2 (250 g)
squash
1 burk (500 g)
passerade tomater
1 tsk
salt
½ tsk
socker
Matlagningsyoghurt eller gräddfil till servering (veganskt alternativ för en vegansk gryta)
Så gör du
- Blötlägg och koka kidneybönorna enligt förpackningens anvisning. Låt dem rinna av.
- Skala och hacka löken grovt. Skölj, kärna ur och finhacka chilipepparfrukten. Fräs hacket i oljan i en gryta.
- Skär squashen i cirka 2x2 cm stora bitar. Tillsätt bitarna och låt dem fräsa med några minuter.
- Häll över de passerade tomaterna och krydda med salt och socker. Låt koka cirka 5 minuter.
- Blanda försiktigt ner kidneybönorna. Servera grytan med bröd och en klick matlagningsyoghurt eller gräddfil.
![Mexikansk böngryta med squash](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/soppa.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/soppa.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/soppa.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/soppa.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/soppa.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/soppa.jpg 1152w)