• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Krämig spenatpasta med kycklingbacon

Krämig spenatpasta med kycklingbacon

Ingredienser


400–500 g
fullkornspasta, exempelvis fusilli eller penne
1 pkt
kycklingbacon
1
gul lök
80–100 g
färsk babyspenat
200 g
créme fraiche
1 tsk
paprikapulver
½ msk
senap
Cirka ½ tsk
salt
Svartpeppar
Riven ost

Så gör du


  1. Skala och finhacka löken. Klipp bacon i bitar.
  2. Koka upp vatten till pastan och koka enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Stek bacon och lök i en skvätt olja tills det får lite färg. Tillsätt crème fraiche, senap och kryddor.
  4. Låt koka upp och blanda med nykokt pasta. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten och garnera med lite riven ost. Servera pastan med sallad.

MARTHA
TIPSAR

Du kan enkelt laga en rödkålssallad på strimlad rödkål, olja, vinäger, salt, socker/honung och peppar att servera till. Blanda gärna med rostade solrosfrön.

Kategorier

  • Hushåll
  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Kyckling
  • Specialkost
  • Lättlagat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Illustrerat recept Visa
Krämig spenatpasta med kycklingbacon
Illustrerat recept Visa

Detta kan intressera dig

Ungmarthas julkalender: Lucka 4

I dagens lucka värmer vi både kropp och själ med Marthas uppfriskande energidryck. Med vitaminer och naturlig energi hjälper den dig att mota bort trötthet och förkylningar. En färgglad, fräsch och...

UngMartha

Konsumtionsvanor – känn igen dina mönster

Ofta handlar vi utan att tänka efter - av vana, bekvämlighet eller bara för att vi alltid gjort så. Genom att förstå dina egna konsumtionsmönster kan du både spara pengar och påverka.

Ekonomi

Den finländska matkulturen är i ständig rörelse

Matkultur är vad vi äter, hur vi äter, med vem och var vi äter. Den är en dynamisk helhet som ständigt utvecklas, även om vissa aspekter förblir oförändrade. Det säger professor Johanna Mäkelä som ...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsstöd
  • Föreningsteknik
  • Karta över marthaföreningar
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Frågor & Svar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet