• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Krämig spenatpasta med kycklingbacon

Krämig spenatpasta med kycklingbacon

Ingredienser


400–500 g
fullkornspasta, exempelvis fusilli eller penne
1 pkt
kycklingbacon
1
gul lök
80–100 g
färsk babyspenat
200 g
créme fraiche
1 tsk
paprikapulver
½ msk
senap
Cirka ½ tsk
salt
Svartpeppar
Riven ost

Så gör du


  1. Skala och finhacka löken. Klipp bacon i bitar.
  2. Koka upp vatten till pastan och koka enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Stek bacon och lök i en skvätt olja tills det får lite färg. Tillsätt crème fraiche, senap och kryddor.
  4. Låt koka upp och blanda med nykokt pasta. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten och garnera med lite riven ost. Servera pastan med sallad.

MARTHA
TIPSAR

Du kan enkelt laga en rödkålssallad på strimlad rödkål, olja, vinäger, salt, socker/honung och peppar att servera till. Blanda gärna med rostade solrosfrön.

Kategorier

  • Hushåll
  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Kyckling
  • Specialkost
  • Lättlagat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Illustrerat recept Visa
Krämig spenatpasta med kycklingbacon
Illustrerat recept Visa

Detta kan intressera dig

Räkningar

När du flyttar till eget hem börjar också de första räkningarna dyka upp. Då kan det vara bra att veta hur fakturor fungerar och vad du ska tänka på. Här hittar du några användbara tips för dig som...

Ekonomi

5 frågor kring att spara till sitt barn

Att spara pengar till sitt barn kan kännas som en självklarhet – nästan som en oskriven regel i föräldraskapet. Men behöver det verkligen vara så? Ekonomirådgivare Maria Österåker reder ut vanliga ...

Ekonomi

Apelsinris eller ris à la malta ur Marthas kokbok

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet