• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Kråkbärs-rönnbärsgelé

Kråkbärs-rönnbärsgelé

Ingredienser


1 kg
kråkbär
1/2 kg
rönnbär
7–9 dl
vatten
8 dl
socker

Så gör du


  1. Koka rönnbär och kråkbär i cirka 15 minuter, sila bort saften.
  2. Blanda ner sockret i saften och låt koka på svag värme under lock i 10–15 minuter.
  3. Skumma och gör geléprovet: lägg en tesked varm gelé på ett fat. Ställ i kylen.
  4. Om gelén flyter ihop efter att du dragit en knivspets genom den krävs det att du kokar den i ytterligare fem minuter. Testa igen.
  5. Häll på ren glasburk.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Maträtt
  • Såser & röror
  • Huvudråvara
  • Bär
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Kråkbärs-rönnbärsgelé

Detta kan intressera dig

Glutenfri bulladeg med saffransfyllning

Recept

Årets marthaglögg 2024

Recept

Glutenfri jullimpa

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet