Kantarellsallad
                        
                            
                        
                        Max 30 min
                    
                                Ingredienser
2 portioner
400 g
 kantareller
                    300 g
 romansallad
                    50 g
 Västerbottenost
                    2 skivor
 rostat bröd eller krutonger
                    Dressing
5 st
 sardellfiléer
                    1
 pressad vitlöksklyfta
                    1 dl
 riven parmesan
                    1
 äggula
                    1 dl
 olivolja
                    svartpeppar
                    Så gör du:
- Skölj salladen. Fräs svampen och tillsätt en klick smör och bryn tills svampen får lite färg. Skär det rostade brödet i tärningar, riv osten.
- Finhacka sardellfiléerna och mixa i matberedare tillsammans med övriga ingredienser till dressingen. Tillsätt olja i en tunn stråle så att såsen inte skär sig.
- Blanda alla ingredienser på ett salladsfat. Ringla över av dressingen och smaksätt ytterligare med valfria örter.
 
               
       
      