• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Kalkongryta med kokta korngryn

Kalkongryta med kokta korngryn

Ingredienser


400 g
kalkonfärs
1
gul lök
2–3
morötter
150 g
vitkål
1–2 tsk
tandoorikryddblandning
1 tsk
paprika
½ msk
sojasås
1
tärning/msk kycklingbuljong
3 msk
vetemjöl
4–5 dl
vatten

Till servering

2 dl
turkisk yoghurt
Kokta korngryn, det finns kornprodukter som har lika kort koktid som pasta
200 g
vitkål i bitar, kan ätas med fingrarna

Så gör du


  1. Skala och skär morot i slantar. Strimla vitkål. Skala och hacka löken.
  2. Bryn färs i olja. Tillsätt lök, vitkål, morot, kryddor och vetemjöl.
  3. Rör ner vätskan litet i sänder och tillsätt buljong.
  4. Låt koka cirka fem minuter och smaka av såsen.
  5. En del av yoghurten kan tillsättas i den färdiga såsen. Servera grytan med kokta korngryn, vitkål i bitar och en rejäl klick turkisk yoghurt.

Kategorier

  • Hushåll
  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Maträtt
  • Gryta
  • Huvudråvara
  • Rotsaker
  • Spannmål
  • Kyckling
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Illustrerat recept Visa
Kalkongryta med kokta korngryn
Illustrerat recept Visa

Detta kan intressera dig

Vårens vilda nässlor – plocka och ät!

Våren är högsäsong för att plocka ätbara växter direkt ur naturen. Nässla, maskros, kirskål och daggkåpa är exempel på gröna blad som du enkelt kan ta med hem till middagen. Att äta vilda växter är...

Marthaförbundets lilla bastuguide

Bastun är en plats för både avkoppling och välmående, men för att få den ultimata bastuupplevelsen krävs rätt skötsel och respekt för bastukulturen.

Ekonomi

Mealprep för studerande

Som studerande, eller ung vuxen överlag, har man ofta både begränsat om tid och begränsat om pengar. Då tänker man lätt att man måste prioritera det ena över det andra: att köpa färdig mat som går ...

Ekonomi

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet