Julig kryddkaka med lingon
Ingredienser
100 g | smör |
2 dl | muscovadosocker |
2 | ägg |
1 dl | gräddfil eller surmjölk |
1 dl | rårörda lingon |
3 dl | vetemjöl eller speltsikt |
1 msk | kanel |
1 tsk | malda kryddnejlikor |
1 tsk | ingefära |
1 tsk | kardemumma |
1 tsk | bikarbonat (soda) |
Så gör du
- Smörj och bröa en form.
- Rör rumsvarmt smör och socker poröst.
- Knäck i äggen, ett i taget, och rör om ordentligt.
- Rör i gräddfil och lingon och sedan mjölet blandat med kryddorna (häll i en skvätt mjölk om smeten känns för tjock).
- Häll smeten i formen och grädda i 175 graders ugn i 55 minuter.
Dekoration
- Rör florsocker och vatten till en krämig blandning.
- Häll över den avkylda kakan så att det rinner över på sidorna.
- Rulla frysta lingon i florsocker och lägg ovanpå kakan.
