Jordärtskockschips med rom & crème fraiche
Max 30 min
Ingredienser
500 g
jordärtskocka
Cirka 4 dl
rybs- eller rapsolja
Salt
Alg- eller fiskrom
1 burk
crème fraiche eller smetana
Finhackad rödlök
Finhackad gräslök
Så gör du:
- Tvätta jordärtskockorna och torka av dem. Hyvla dem tunt med en mandolin eller använd en vass kniv.
- Värm en liten kastrull med olja till 170–180 grader.
- Lägg i cirka 10 skivor jordärtskockor åt gången. Fritera dem i lugn och ro tills de blivit gyllenbruna.
- Lyft upp dem med hjälp av en hålslev eller en tång och låt dem rinna av på hushållspapper. Krydda med salt.
- Lägg upp chipsen på ett serveringsfat. Klicka på crème fraiche, rom, hackad lök och gräslök. Smaka till sist av med svartpeppar.
