• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Hallon-tjinuskitårta

Hallon-tjinuskitårta
Över 60 min

Ingredienser


Tårtbotten

4
ägg
2 dl
socker
2 1/4 dl
vetemjöl

Pensling

2 dl
mjölk
1 tsk
vaniljsocker

Fyllning

2 dl
hallonsylt
200 g
kvarg
1 dl
grädde

Tjinuski

2 dl
farinsocker
2 dl
grädde

Dekoration

3 dl
grädde
mandelspån
färska hallon

Gör så här


  1. Smörj en kakform (cirka 24 cm) och lägg en bit bakplåtspapper på bottnen. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt, cirka 4 minuter. Sikta i vetemjölet och vänd i försiktigt. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 30–35 minuter. Låt svalna och dela i tre skivor.
  3. Vispa 1 dl grädde och blanda i kvarg och hälften av sylten.
  4. Pensla nedersta lagret av tårtan med mjölk-vaniljsockerblanding, och bred över hälften av kvarstående sylten. Bred sedan över cirka en tredjedel av fyllningen. Repetera stegen med nästa lager. Pensla också det översta lagret, men lämna bort fyllningen. Sprid resten av fyllningen jämt runt sidorna på tårtan.
  5. Koka upp grädde och farinsocker, och låt småkoka 10–15 minuter. Häll en droppe tjinuski i ett glas kallt vatten: tjinuskin är klar då den håller sin form och inte späds ut i vattnet. Låt tjinuskin svalna en aning, och häll sedan försiktigt över tårtan. Låt svalna.
  6. Dekorera kakan med vispgrädde, mandelspån och några färska hallon

MARTHA
TIPSAR

Du kan lika väl pensla kakan med t.ex. saft eller citronvatten. Ifall tårtan ska serveras direkt efter att den fylls kan det behövas mera vätska. Ifall tårtan står i kylen över natten kan du minska på mängden i stället.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Sommar
  • Måltid
  • Buffé
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Syrat & fermenterat
  • Huvudråvara
  • Spannmål
  • Mjölkprodukter
  • Bär
  • Specialkost
  • Vegetariskt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Hallon-tjinuskitårta

Detta kan intressera dig

Speltgranola

Recept

10 år senare - dags att ta Svinnkampen på allvar!

För snart tio år sedan lanserade Marthaförbundet Svinnkampen med målet att minska de finländska hushållens matsvinn. Inför Spillveckan 2024 tar vi en titt på vad som har hänt sedan dess.

Recept

Bönburgare med aioli och BBQ-sås

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet