Grisfilé provencale
Ingredienser
600 g
 gris innerfilé
                    25 g
 smör
                    Salt, svartpeppar
                    1 kg
 potatis
                    Rapsolja till stekning
                    Vitlökssmör
75 g
 smör, rumsvarmt
                    3
 vitlöksklyftor
                    2 msk
 persilja
                    Salt, peppar
                    Så gör du
- Putsa grisfilén ren från hinnor och senor. Bryn den runt om i smör på medelstark värme i 2–3 minuter i en stekpanna. Salta och peppra väl.
- Skala och skiva potatisen tunt. Skölj potatisen väl. Häll av vattnet och lägg upp potatisen på en ren kökshandduk och torka den torr. Stek potatisen i omgångar i olja i en het panna tills den blir gyllene. Salta och peppra potatisen väl.
- Lägg den stekta potatisen i en ugnsfast form (cirka 12x20 cm). Värm ugnen till 125 grader. Sätt en stektermometer i mitten på grisfilén och lägg den ovanpå potatisen på formen och ställ in i ugnen. Stek köttet till en innertemperatur på 65 grader.
 
               
      