Grillade lammlägg
Ingredienser
4 | lammlägg (1 lammlägg/person) |
1 tsk | krossad svartpeppar |
2 | lagerblad |
1 tsk | salt |
olja |
Till grillningen |
|
---|---|
Olja | |
Nymald svartpeppar | |
Finhackad rosmarin | |
Salt |
Så gör du
- Värm lite olja i en rejäl gryta.
- Bryn lammläggen lätt.
- Häll på kallt vatten så att det knappt täcker och låt det koka upp. Sänk värmen så att det småkokar under lock.
- Skumma av buljongen med jämna mellanrum tills den blir klar och fin.
- Tillsätt salt och kryddor, låt småkoka under lock i cirka 1 ½ timme. Köttet är klart när det lossnar från benet. Låt köttet svalna i buljongen.
- Pensla lammläggen med lite olja och vänd dem i salt, svartpeppar och rosmarin.
- Sila av buljongen och frys in för att användas vid ett senare tillfälle. Alternativt koka krossade korngryn i buljongen och servera dem som tillbehör.
- Grilla lammläggen på indirekt värme på grillen. Beräkna cirka 20–30 minuter, vänd dem efter halva tiden.
