Gäddkorv
                        
                            
                        
                        Max 60 min
                    
                                Ingredienser
1,2 kg
 gäddfiléer
                    25 g
 salt
                    2 burkar (à 125g)
 smetana
                    1 burk (ca 3 dl)
 tomatkross
                    1 dl
 grädde
                    1
 citron, skalet
                    1,5 dl
 västerbottenost
                    1
 ägg
                    1 tsk
 vitpeppar
                    Så gör du:
- Mal de halvfrusna gäddfiléerna med salt i köttkvarnen. Lägg den malda gäddan i degblandare och tillsätt ingredienserna under omrörning, rör tills smeten känns fluffig och alla ingredienser är jämnt fördelade.
- För över färsmassan i korvskinn med hjälp av korvspruta. Man kan även använda spritspåse eller korvhorn som hör till hushållsassistent.
- Stek på låg värme tills innertemperaturen är cirka 58–60 grader. Kan även rökas eller grillas på indirekt värme.
 
               
       
      