Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadmin
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Giftfritt dagis
    Läs mer
    Östersjön 2.0
    Läs mer
    En euro i taget
    Läs mer
    Andra projekt Matlust Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Matlust
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Den finlandssvenska matkulturdagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Fylld tårta i säsong

Fylld tårta i säsong

Ingredienser


15–18 tårtbitar


Tårtbotten

6
ägg
ca 2 ½ dl
strösocker
ca 1 ½ dl
vetemjöl
ca 1 ½ dl
potatismjöl
1 ½ tsk
bakpulver
1 tsk
kardemumma (kan uteslutas)

Fyllning: rabarbersylt

2 liter
rabarber, skuren i skivor
3 dl
socker
en skvätt
vatten

Grädde-kvargfyllning:

3 dl
grädde
250 gram
vaniljkvarg
250 gram
kvarg

Tjinuskisås till dekoration:

1 ½ dl
grädde
1 ½ dl
socker
1 tsk
vaniljsocker

Dekoration:

2 dl
grädde
250 gram
kvarg
2 msk
florsocker

Gör så här:


  1. Ta fram en rund kakform som rymmer 2 liter. Smöra och bröa formen.
  2. 6 ägg kläcks i ett dricksglas.
  3. Mät upp lika mycket strösocker i ett likadant glas.
  4. Mät sedan upp vetemjöl och eventuellt lika mycket potatismjöl i ett tredje glas, blanda i 1 tsk bakpulver.
  5. Vispa de rumsvarma äggen med sockret till ett trögflytande skum.
  6. Tillsätt mjölblandningen genom en sil i smeten och rör försiktigt ner med en trägaffel.
  7. Grädda i 175 grader i cirka 45 minuter. Stjälp upp tårtbottnen och låt svalna. Skär i 3–4 bottnar med brödkniv.

Rabarbersylt:


  1. Sätt alla ingredienser i en kastrull och koka mjukt.

Vanilj-kvargfyllning:


  1. Vispa grädden till hårt skum. Blanda ner kvargen och blanda.

Tjinuskisås:


  1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Sjud blandningen tills den tjocknar något. Tillsätt vaniljsocker.

Dekoration:


  1. Vispa grädden till hårt skum och blanda ner kvarg och socker.
  2. Dekorera tårtan till exempel med ätbara blommor och blad samt skivad rabarber.

MARTHA
TIPSAR

Fukta tårtbottnarna med mjölk eller saft. Du kan också fukta med citronvatten. Anpassa fuktandet beroende på fyllningen.

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Fylld tårta i säsong

Detta kan intressera dig

Roosa Mikkola: "Utan nätverk kan livet vara jobbigt"

Roosa Mikkola: "Utan nätverk kan livet vara jobbigt"

Östersjön
Utmana dig själv under Köpfri november!

Utmana dig själv under Köpfri november!

Kallskuren ”carpaccio” på tunga med picklade morötter, lingon, rostade hasselnötter och pepparrot

Kallskuren ”carpaccio” på tunga med picklade morötter, lingon, rostade hasselnötter och pepparrot

Recept
Den finlandssvenska matkulturdagen firar 30 år med direktsändning på Facebook

Den finlandssvenska matkulturdagen firar 30 år med direktsändning på Facebook

Hushåll

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2022
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadmin
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Havets smaker - Östersjödieten
  • Hantera vardagen
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2022 Marthaförbundet