Fläsksås med kokt potatis
Över 60 min
Ingredienser
4 portioner
600 g
grissida
1
stor lök
Cirka 1 tsk
salt
Kryddpeppar
Svartpeppar
6 dl
kokande vatten
1/2 dl
vetemjöl
3–4 msk
smör
Så gör du
- Låt köttet stå i rumstemperatur ungefär en halv timme före stekning.
- Skär köttet i tunna strimlor eller tärningar. Finhacka den skalade löken.
- Bryn köttet långsamt i gjutjärnspanna så att fettet hinner smälta och köttet får färg, lägg i löken och bryn försiktigt så den får fin brun färg men inte bränns vid.
- Flytta över köttet och löken i en gryta.
- Lägg smöret och mjölet i en gjutjärnspanna och bryn så det får fin färg. Häll vatten i pannan, lite i taget medan du vispar. Häll blandningen över köttet i grytan och smaksätt med salt och svartpeppar. Såsen kan också smaksättas med kryddpeppar.
- Låt sjuda under lock i cirka en timme. Servera med kokt potatis, lingon och surkål.