• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Couscous med smak från Marocko

Couscous med smak från Marocko

Ingredienser


1
paprika
1
rödlök
1
liten zucchini
1 dl
mandlar
3 dl
couscous
4 ½ dl
vatten
½
ekogrönsaksbuljongtärning
½ tsk
gurkmeja
2 msk
god olja (exempelvis oliv- eller kallpressad rypsolja)
½ dl
persilja
½ dl
mynta

Marinad

2 msk
olja
2 msk
citronsaft
1 tsk
mald koriander
1 tsk
mald spiskummin
½ tsk
mald kanel
2
pressade vitlökslyftor
½ tsk
salt

Marinad


  1. Blanda olja, citronsaft, koriander, spiskummin, kanel, vitlök och salt till en marinad.

Couscous med grönsaker


  1. Ansa och skär grönsakerna i bitar. Blanda grönsakerna med marinaden och rosta i 225 grader i cirka 25 minuter.
  2. Rosta mandlarna i torr stekpanna tills det fått färg.
  3. Koka upp vattnet och blanda ner buljongtärningen och gurkmejan. Rör ner couscousen och låt stå i 5 minuter (eller enligt anvisningar på förpackningen).
  4. Rör om couscousen med gaffel så den inte är klumpig och blanda ner valfri god olja.
  5. Hacka persilja och mynta grovt. Blanda samman rostade grönsaker, couscous, örter och mandlar. Servera som lätt lunch eller till grillat kött eller grillad fisk.

MARTHA
TIPSAR

Vill du ha salladen matigare kan du blanda ner 2 dl kokta bönor eller kikärter.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Sommar
  • Höst
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Sallad
  • Ugnsrätt
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Specialkost
  • Vegan
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Couscous med smak från Marocko

Detta kan intressera dig

Investera mer i civilsamhället

Civilsamhället gör Finland säkrare, tryggare och stärker demokratin. Drastiska nedskärningar i statsbidrag till organisationer har redan genomförts och inför år 2026 planeras ytterligare omfattande...

Marthaförbundet

Lucka 15: Ungmarthas julkalender

Krispig crostini toppad med krämig getost, karamelliserade päron och färsk rosmarin – en elegant förrätt eller ett gott småplock till glöggmyset.

UngMartha

Civilsamhällets nyckelroll i beredskapsfrågor – 5 sätt att bidra till trygghet i byn

På Landsbygdsparlamentet i Nurmes arrangerade Marthaförbundet i samarbete med andra parter en workshop med fokus på hur civilsamhället kan bidra till beredskapsfrågor.

Beredskap

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet