• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Couscous med smak från Marocko

Couscous med smak från Marocko

Ingredienser


1
paprika
1
rödlök
1
liten zucchini
1 dl
mandlar
3 dl
couscous
4 ½ dl
vatten
½
ekogrönsaksbuljongtärning
½ tsk
gurkmeja
2 msk
god olja (exempelvis oliv- eller kallpressad rypsolja)
½ dl
persilja
½ dl
mynta

Marinad

2 msk
olja
2 msk
citronsaft
1 tsk
mald koriander
1 tsk
mald spiskummin
½ tsk
mald kanel
2
pressade vitlökslyftor
½ tsk
salt

Marinad


  1. Blanda olja, citronsaft, koriander, spiskummin, kanel, vitlök och salt till en marinad.

Couscous med grönsaker


  1. Ansa och skär grönsakerna i bitar. Blanda grönsakerna med marinaden och rosta i 225 grader i cirka 25 minuter.
  2. Rosta mandlarna i torr stekpanna tills det fått färg.
  3. Koka upp vattnet och blanda ner buljongtärningen och gurkmejan. Rör ner couscousen och låt stå i 5 minuter (eller enligt anvisningar på förpackningen).
  4. Rör om couscousen med gaffel så den inte är klumpig och blanda ner valfri god olja.
  5. Hacka persilja och mynta grovt. Blanda samman rostade grönsaker, couscous, örter och mandlar. Servera som lätt lunch eller till grillat kött eller grillad fisk.

MARTHA
TIPSAR

Vill du ha salladen matigare kan du blanda ner 2 dl kokta bönor eller kikärter.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Sommar
  • Höst
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Sallad
  • Ugnsrätt
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Specialkost
  • Vegan
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Couscous med smak från Marocko

Detta kan intressera dig

Tårta med marinerade jordgubbar

Recept

Studerande, har du koll på de här förändringarna i dina stöd?

Det nya året medför vissa förändringar i studerandes vardag. Vi reder ut vad du behöver ha koll på!

Ekonomi

Elisabeth Eriksson: Visste du att röllikan kan ätas?

Elisabeth Eriksson lär dig om två mångsidiga vilda ätbara växter med lång skördetid. Nässelfrön och röllika. Båda är mångsidiga ingredienser som kan användas på olika sätt i matlagning, drycker och...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet