• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Chokladkaka med vintersquash

Chokladkaka med vintersquash

Ingredienser


12–14 bitar


3 dl
vintersquashpuré – instruktioner nedan
175 g
smält smör
1 nypa
salt
3
ägg
2 dl
finsocker
2 dl
muscovado
½
lime, saften
1 ½ dl
kakao
2 ½ dl
vetemjöl
1 ½ tsk
bakpulver
1 msk
vaniljsocker

Vintersquashpuré


  1. Vintersquashen har hårt skal. Klyv squashen och skala eller gröp ur, exempelvis med glass-skopa.
  2. Fruktköttet är hårt och måste kokas eller ugnsbakas. Koka mjukt i vatten i cirka 15 minuter. Slå av vattnet och purea med stavmixer.
  3. Moset kan frysas ner för vinterns mustiga soppor, bröd eller söta bakverk.

Kaka


  1. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Mät upp vintersquashmoset i en bakskål.
  3. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sockret i det varma smöret – muscovadosockret är annars svårtlöst.
  4. Vispa upp äggen lätt.
  5. Blanda samman alla ingredienser.
  6. Häll smeten i en kakform, gärna med löstagbara kanter. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  7. Smält mörk chilichoklad över och njut.

MARTHA
TIPSAR

Vintersquash fungerar bra att använda i matlagning – läs mera här.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Buffé
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Spannmål
  • Mattraditioner
  • Jul
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Chokladkaka med vintersquash

Detta kan intressera dig

Marthaförbundets lilla bastuguide

Bastun är en plats för både avkoppling och välmående, men för att få den ultimata bastuupplevelsen krävs rätt skötsel och respekt för bastukulturen.

Ekonomi

Smörgåsar

Recept

Lucka 15: Ungmarthas julkalender

Krispig crostini toppad med krämig getost, karamelliserade päron och färsk rosmarin – en elegant förrätt eller ett gott småplock till glöggmyset.

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet