Cheesecake med havtornsspegel
Ingredienser
15 st | digestivekex |
75 g | smör |
3 | ägg |
1 ½ dl | strösocker |
2 tsk | vaniljsocker |
350 g | philadelphiaost |
2 dl | vispgrädde |
Havtornsspegel: |
|
---|---|
2 dl | havtornssaft |
½ dl | socker |
3 st | gelatinblad |
Gör så här:
- Krossa digestivekexen och blanda med smält smör. Tryck ut i botten på en springform.
- Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt i en bunke. Vispa ner färskosten tills det blir klumpfritt.
- Vispa grädden löst och vänd ner i ostblandningen.
- Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd också ner det försiktigt i smeten.
- Häll smeten över kexbottnen och ställ in i frysen minst 12 timmar.
Havtornsspegel
- 1–1 ½ timmar före servering: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Värm havtornssaften och sockret, krama ur gelatinbladen och blanda med i den varma saften.
- Ta ut kakan ur frysen och häll havtornsspegeln över kakan.
- Ställ in i kylen tills havtornsspegeln har stelnat. Ta kakan ur formen och servera.
