Cheesecake med havtornsspegel
Ingredienser
15 st
digestivekex
75 g
smör
3
ägg
1 ½ dl
strösocker
2 tsk
vaniljsocker
350 g
philadelphiaost
2 dl
vispgrädde
Havtornsspegel:
2 dl
havtornssaft
½ dl
socker
3 st
gelatinblad
Gör så här:
- Krossa digestivekexen och blanda med smält smör. Tryck ut i botten på en springform.
- Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt i en bunke. Vispa ner färskosten tills det blir klumpfritt.
- Vispa grädden löst och vänd ner i ostblandningen.
- Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd också ner det försiktigt i smeten.
- Häll smeten över kexbottnen och ställ in i frysen minst 12 timmar.
Havtornsspegel
- 1–1 ½ timmar före servering: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Värm havtornssaften och sockret, krama ur gelatinbladen och blanda med i den varma saften.
- Ta ut kakan ur frysen och häll havtornsspegeln över kakan.
- Ställ in i kylen tills havtornsspegeln har stelnat. Ta kakan ur formen och servera.
![Cheesecake med havtornsspegel](/uploads/_1200x800_crop_center-center_82_line/cheesecake-havtorn-w.jpg 1200w, /uploads/_992x661_crop_center-center_82_line/cheesecake-havtorn-w.jpg 992w, /uploads/_768x512_crop_center-center_60_line/cheesecake-havtorn-w.jpg 768w, /uploads/_1536x1024_crop_center-center_45_line/cheesecake-havtorn-w.jpg 1536w, /uploads/_576x384_crop_center-center_60_line/cheesecake-havtorn-w.jpg 576w, /uploads/_1152x768_crop_center-center_45_line/cheesecake-havtorn-w.jpg 1152w)