Ceviche med havtorn
Ingredienser
300 g | abborrfiléer (gädda, braxen, mört eller id fungerar lika bra) |
1 | rödlök |
1 bit | chili, enligt smak och styrka |
1 dl | havtornsjuice |
1 tsk | råsocker |
½ tsk | salt |
färska örter, till exempel mynta, persilja, koriander eller citronmeliss |
Till servering: |
|
---|---|
flingsalt | |
svartpeppar | |
kallpressad rybsolja |
Gör så här:
- Frys fisken före tillagning om du använder en rovfisk, såsom abborre eller gädda.
- Skär fisken i cirka 1 cm stora kuber.
- Strimla löken och hacka chilin smått.
- Blanda juice, salt, socker, lök, chili och örter i en skål. Blanda i fisken. Låt fisken möras i kylskåpet i minst en timme.
- Smaka av med flingsalt och svartpeppar. Ringla över olja före servering.
