• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Bullar

Ingredienser


20 bullar


5 dl
mjölk
50 g
jäst
1
ägg
2 dl
socker
1 tsk
salt
2 tsk
kardemumma
100 g
smält smör
12 dl
vetemjöl
Ägg till pensling
Pärlsocker till garnering

Så gör du


  1. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) och häll i en bakbunke. Smula jästen och blanda in i mjölken med en trägaffel.
  2. Tillsätt ägg, socker, salt, kardemumma och rör om ordentligt.
  3. Mät upp mjölet och tillsätt lite i gången i mjölkblandingen och rör om. När degen börjar kännas tjock så kan du använda handen att knåda degen med. Blanda i så mycket mjöl att degen känns smidig och inte fastnar i kanterna av bunken.
  4. Smält smöret och låt det svalna en stund. Tillsätt smöret i degen och knåda ordentligt.
  5. Låt degen jäsa under en kökshandduk i cirka 45 minuter.
  6. Tag upp degen på ett mjölat bord och knåda den en liten stund.
  7. Forma bulldegen till en korv och dela den i cirka 24 lika stora bitar. Forma dem till runda bullar.
  8. Lägg bullarna på bakplåtar klädd med bakplåtspapper och låt dem jäsa igen under kökshanduk i cirka 30 minuter. Värm under tiden ungen till 225 grader.
  9. Knäck ett ägg i en liten skål och rör om med en gaffel. Pensla bullarna med ägget och strö över pärlsocker.
  10. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8–10 minuter. Låt bullarna svalna under kökshandduk och servera med kall mjölk.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Buffé
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Spannmål
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter

Detta kan intressera dig

Kardemummasnurror

Recept

Kanelbullar med emmer och lantvete

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet