Banankaka till mellanmål
Ingredienser
2 dl
 speltmjöl
                    1 dl
 havregryn
                    1 tsk
 bakpulver
                    3 dl
 mjölk
                    2
 ägg
                    1
 kryddmått vaniljpulver
                    1 tsk
 kanel
                    1
 mosad banan
                    Så gör du
- Blanda mjöl, havregryn, bakpulver i en bunke. Vispa i mjölk i mjölblandningen till en slät smet.
- Knäck ner äggen och vispa ihop dem med smeten. Tillsätt vaniljpulver och kanel, rör om ordentligt så att kryddorna fördelas i hela smeten.
- Skala och mosa bananen och rör ner i smeten.
- Smöra en form och häll över smeten i formen. Muffinsformar fungera också.
- Grädda kakan i 20–25 minuter eller muffinsarna i 10–15 minuter i 225 grader. Låt den svalna något. Skär i bitar och servera med bär.
 
              