Vårt nya pilotprojekt "Ungas välmående" har kört igång!

Vårt nya pilotprojekt "Ungas välmående" har kört igång!

Vi är stolta och tacksamma över att Marthaförbundet har beviljats finansiering från Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne för vårt nya pilotprojekt "Ungas välmående".

Många unga har tuffa år bakom sig med pandemi, klimatångest och oroligt läge i Europa. Marthaförbundet vill genom pilotprojektet stöda unga och hjälpa dem att strukturera upp en välfungerande vardag. Vi tror starkt på att mår vi bra i vår vardag, så lägger vi en viktig grund för vårt allmänna välmående.

Syftet med projektet är att erbjuda träffar till unga där deltagarna får ta del av vardagskunskap inom hushåll, ekologi och ekonomi. I praktiken kan träffarna och helheterna handla om att hur man bygger upp en fungerande privatekonomi, hur planerar man en näringsrik veckomeny, hur städar man kemikaliefritt och mycket mera. Vardagskunskap är nyckelordet, men tillfällena byggs upp enligt enheternas och ungdomarnas intressen önskningar och behov. Vi jobbar helt enkelt kring teman som både intresserar och gynnar deras vardag idag och i framtiden.

Pilotprojektet kommer i huvudsak att utföras för svenskspråkiga studerande vid alla enheter på Axxell. Fokuset ligger på orterna Åbo, Pargas, Kimito och Karis. Höstens program har redan långt hittat sin form och vi ser framemot att köra igång med fysiska besök i augusti.

Vi tror att att dagens unga mår bättre i sin vardag om de har en välfungerande struktur och kunskap kring grundläggande saker - och vi ser fram emot att få vara med på ett hörn. Tusen tack till Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne!

Har du frågor eller kommentarer får du gärna kontakta projektledare Katharina Jägerskiöld!

Katharina Jägerskiöld
katharina.jagerskiold@martha.fi
+358 44 491 9304


Se alla artiklar