Släng dig i väggen julstress

Släng dig i väggen julstress

Kanske det blir en minut i taget, lite egentid här och där, men den totala avkopplingen? Ja, det har kanske inte blivit så mycket av den varan.

Just nu känner jag julstressen krypa upp och jag försöker tränga den tillbaka. Jag har inte riktigt insett att julen snart är här samtidigt som jag allt oftare funderar över vems förväntningar jag försöker uppfylla?

För mig handlar det inte om att ha skinande rena fönster eller städade köksskåp. Jag har i stället gjort mina val. Julkorten är utbytta mot en inbetalning till förmån för Marta centrs verksamhet i Riga. Julklapparna får bli tjänster och upplevelser vi kan göra under året. För vem vill inte gå på en matlagningskurs med sin marthafaster eller spendera en dag på museum med sin gudmor? Jag tar en juldag i taget, precis som den kommer. För den kommer ändå.

”Tänker du fira jul i garderoben? Om inte, låt bli att städa den.” Det tipsade vi om redan för flera år sedan och jag säger det igen. Sänk kraven och unna dig själv lite mera tid tillsammans med dem du trivs med. Unna dig själv massor av allt det goda som finns omkring dig: familj, släkt och vänner, choklad, barn och barnbarn, promenader och åtminstone tio minuter avkoppling för dig själv varje dag. För det är du värd!

Från oss alla, till er alla: en avkopplande jul och ett fantastiskt gott nytt marthaår!

Frida Nylund, verksamhetsledare
Se alla artiklar