Roliga läger för barn i skolåldern

Roliga läger för barn i skolåldern

För vem är Ungmarthas sommarläger?
– Sommarlägren är främst för barn i årskurs 2–6, men har man gått ut ettan är man nog välkommen med också. Vi har även några läger för tonåringar.

Var hålls lägren?
– Alla sommarläger är ännu inte fastställda, men vi strävar efter
att komma upp till 25 läger under sommaren. Vi fördelar resurserna på sportlov och höstlov också så därav ingen enorm ökning i antal läger som arrangeras av oss nu i juni och augusti i år. 18 läger är för tillfället bekräftade för sommaren. Lägren arrangeras på varierande platser – ungdomsgårdar, övningskök och salar för huslig ekonomi.

Tar platserna till lägren snabbt slut?
– På vissa orter är efterfrågan större än på andra. Helsingfors, Vasa och Mariehamn har tidigare år varit de första lägren med fullsatta anmälningslistor, men Grankulla och Åbo har inte legat långt efter.

Vad gör man på lägren?
– Ungmarthas läger pågår kl. 9–16. På morgonen börjar lägren
vanligtvis med lite smått morgontilltugg och lekar. Därefter går
man igenom vad som skall tillredas under dagen (dagens meny) och delar upp gruppen i mindre grupper. Smågrupperna turvisas sedan med att tillreda mat, mellanmål, bakverk och med att pyssla, duka och leka. Efter att man plockat undan och ätit en två-tre rätters lunch är det dags för lek ute. Då man kommer in igen äter man mellanmål/efterrätt/bakverk. Ibland blir det picknick istället, varma kanelbullar och kall mjölk till exempel … Så härliga lägerdagar får barnen nog vara med om!

Kostar lägren, hur mycket?
– Jo, tio euro per lägerdag per barn oberoende av ort. Väldigt
förmånligt om man jämför med andra läger.

Anmälan öppnar på torsdag, 1.3, klicka här! Närmare information om anmälningsförfarande på ung.martha.fi.

Se alla artiklar