Praktiska tips för Spillveckan
![Praktiska tips för Spillveckan](/uploads/_992x992_crop_center-center_82_line/21.jpg 992w, /uploads/_768x768_crop_center-center_60_line/21.jpg 768w, /uploads/_576x576_crop_center-center_60_line/21.jpg 576w)
I Finland slänger vi årligen cirka 23–24 kilo mat ämnad att äta per person. Detta blir sammanlagt 200 miljoner euro som går direkt i komposten. Fira Spillveckan med oss och ta till vara den överblivna maten.
![](/uploads/3.jpg)
Bäst före datumet är inte hela sanningen, pröva dej fram.
![](/uploads/4.jpg)
Mycket kött går till spillo eftersom vi helst vill ha de stora filébitarna. Traditionellt har hela råvaran använts, och det som blir över har kokats till buljong. Ekologiskt och ekonomiskt.
![](/uploads/var_kreativ.jpg)
Svinnet kan vara en verklig källa till inspiration och det finns massor med restrecept i receptbanken. Våga pröva på något nytt!
![](/uploads/satt_inte_pengarna_i_komposten.jpg)
Oftast kan hela råvaran användas, även blast och stomme av grönsaker som broccoli och blomkål går att ätas