Medlemsnytt i april

Medlemsnytt i april

Vårmötet i Åbo 5.5.2018
Marthaförbundet håller sitt vårmöte i Åbo lördagen den 5 maj. Mötet går av stapeln i Sigynsalen och kvällsfesten ordnas i Brandkårshuset. Programmet i sin helhet hittar du i evenemangskalendern. Vi rapporterar under dagen på sociala medier, bland annat på Instastories, så följ oss gärna!


#jojagkan-kampanjen fortsätter
Kampanjen #pystyn2018, #jojagkan2018 har fått en flygande start. I dagsläget kan vi räkna till drygt 1 600 utlärda färdigheter – och fler ska de bli! Dela du också med dig av dina vardagskunskaper till en ung person och berätta sedan vad du har lärt ut på www.jojagkan.fi eller med ett textmeddelande till 050 339 0494. Du kan vinna ett produktpaket eller ett presentkort till någon av de kurser som de fyra huvudansvariga rådgivningsorganisationerna ordnar. Tipsa gärna dina vänner om kampanjen, så når vi det uppsatta slutmålet på 10 000 vardagsgärningar!

Bli fisksmarth!
I vår har förbundet startat ett fiskprojekt i Österbotten. Tillsammans med nyanlända finländare får marthor lära sig mera om så kallad smartfisk. Under fyra kvällar lär vi oss hantera fisk, testa nya recept och får pröva på att lägga nät och använda kastspö. Alla kvällar avslutas med en gemensam måltid, inga förkunskaper behövs. Kurser ordnas i Malax, Jakobstad och Kristinestad. Kurstillfällena är avgiftsfria för deltagarna. För mera information, kontakta Marika Danielsson, marika.danielsson (at) martha.fi, tfn 044 735 4971.


Påminnelse: Föreningsfestivalen 2018
Vill ni ordna ett lokalt evenemang under föreningsfestivalen som infaller i oktober under veckan 1–7.10.2018? Ännu hinner ni ansöka om bidrag, sänd in er ansökan senast 30.4. För mera information, gå in på festival.fi.

Påminnelse: NKF i Mariehamn 16–18.8.2018
Har du missat att anmäla dig till årets NKF-konferens som hålls i Mariehamn på Åland? Du kan fortfarande anmäla dig, gör det senast 30.4. Marthaförbundet står som arrangör och bjuder på ett fullspäckat och intressant program kring temat ”Trygg vardag”. Mera information om sommarkonferensen och anmälningsförfarandet finns i evenemangskalendern.Foto: Svenska Teatern

Martharabatt på Svenska Teatern
Svenska Teatern erbjuder marthor rabatt till valfri föreställning av En man som heter Ove (spelar fram till 30.4) eller Stockmann, Stockmann (spelar fram till 4.5). Priset är är 25 euro per biljett (ordinarie pris 38 euro). Biljettbokningarna sker via Svenska Teaterns biljettförsäljning, nämn "Martha" i samband med bokningen. Tfn 09-61 621 411, må–lö kl. 12–18 samt en timme innan föreställningen börjar.


Välgörande vilda växter 24.5 kl. 17.30–21
Kom till Marthaköket för att lära dig mera om våra välgörande vilda växter! Tillsammans med Marthaförbundets vilda växter-rådgivare Elisabeth Eriksson och Anita Storm får du lära dig om nässlor, kirskål, daggkåpa, rallarros, rönnblad, granskott, harsyra, maskros, körvelkex, klöver, smultronblad. Vi fokuserar på de vilda växternas välgörande effekter, var och hur du plockar dem, hur du konserverar dem och hur du använder dem i matlagning. Tillsammans tillreder vi en buffé på vilda växter och äter tillsammans. Priset för kursen är 30 euro och betalas med kort på plats, för marthor är priset 25 euro. Anmälningar här.Collegetröja med marthatryck

Inga idéer inför mors dag 13.5? Varför inte uppvakta mor med en cool collegetröja för barn med trycket ”Min mamma är martha”? Tröjan finns att köpa i vår Printmotorshop.Svinnkampens skärbräde
Vi har hittat ett litet antal Svinnkampen-skärbrädor i vårt lager – skynda att fynda! Skärbrädan togs fram i samarbete med Johanna Högväg/Highway Design i samband med Marthaförbundets projekt Svinnkampen. Priset är 20 euro och beställningen gör du via Marthashoppen.Recept till vappen

Sugen på klassikerna munkar, mjöd och struvor till valborg? Allt finns så klart i receptbanken!

Detta nyhetsbrev skickas till alla medlemmar i Marthaförbundet som har en fungerande e-postadress. Mera information hittar du i tidskriften Martha, som nästa gång utkommer 30.5.2018, samt i evenemangskalendern.

Se alla artiklar