Matlust samlar in ätbara gåvor 22 september i Pedersöre

Matlust samlar in ätbara gåvor 22 september i Pedersöre

Den 22 september samlar projektet Matlust in ätbara gåvor från allmänheten i Pedersöre. Gåvorna distribueras sedan ut via hemvården till ensamboende seniorer i trakten.

Gåvopåsarna kommer att innehålla något ätbart och ett telefonnummer till någon av matlustvolontärerna. Har du någon specialitet som du tycker om att röra ihop i köket, och vill du vara med och bidra? Det kan vara till exempel en burk hallonsylt, din favoritkaka eller ett bröd. Så länge det du tillreder har en hållbarhet på någon dag i rumstemperatur så får du väldigt gärna bidra. Skriv gärna upp vilka ingredienser du använt, med tanke på eventuella allergier hos mottagarna av gåvopåsarna. Ifall du hellre vill handla ett extra bröd eller dylikt i mataffären och lämna in det, så går det självklart lika bra.

Gåvor till gåvopåsarna kan även lämnas in på följande ställen:

  • Essegården: Nådjärvvägen 2, 68820 Esse
  • Purmogården: Purmovägen 320, 68930 Purmo

Vid båda ställena finns en box med lock placerad intill ingången. Boxarna finns på plats under tisdagen den 22 september fram till klockan 19.00.

Ifall du inte har möjlighet att lämna in det du lagat men vill vara med och bidra, kontakta projektledare Emilia Nord, emilia@martha.fi eller 045 901 31 35.

Alla bidrag är lika värdefulla. Varmt tack på förhand!

Ta kontakt

Se alla artiklar