Marthaförbundet rekryterar: Hushållsrådgivare

Marthaförbundet rekryterar: Hushållsrådgivare

Marthaförbundet söker en projektanställd hushållsrådgivare med stationeringsort i Vasa. Med start i mitten av april 2024 eller enligt överenskommelse fram till december 2024.

Om jobbet som hushållsrådgivare

Inom hushållsrådgivningen fokuserar vi på medveten och hållbar matkonsumtion. Vi lär ut grunderna i matlagning, ger näringsrekommendationer och arbetar med matfostran. Marthaförbundets matvision, som betonar användningen av inhemska och säsongsanpassade råvaror samt en hög andel vegetabilier, genomsyrar all vår verksamhet. 

Som hushållsrådgivare är du främst verksam inom det STEA-finansierade projektet Hantera vardagen. Projektets huvudmål är att öka vardagskompetensen och skapa rutiner som underlättar vardagen. Vi delar kunskap som främjar individens välmående och självkänsla samt skapar ett meningsfullt sammanhang för målgrupperna, som inkluderar arbetslediga, personer med psykosociala utmaningar, personer med funktionsvariationer, nyinflyttade och barnfamiljer. Hantera vardagen erbjuder praktiska kurser i vardagsfärdigheter för dessa målgrupper.

Österbotten och Svenskfinland som arbetsfält

Ditt huvudsakliga arbetsområde kommer att vara i Österbotten, men även arbetsresor till andra delar av Svenskfinland kan kan ingå i arbetet. Våra arbetsutrymmen finns centralt belägna i Vasa.

Vi söker dig som:  

 • har utbildning och erfarenhet av att undervisa i praktisk matlagning och vardagsfärdigheter
 • kan kommunicera på ett enkelt och inspirerande sätt samt anpassa ditt budskap till mottagarna
 • trivs med att arbeta med människor, är flexibel och har goda sociala färdigheter samt förmågan att improvisera i oväntade situationer
 • uttrycker dig tydligt på svenska, både verbalt och skriftligt. Det kan också inkludera att kommunicera via olika medier och samarbeta med kollegor för att skapa material
 • vi ser det som en fördel om du kan använda Canva och andra digitala verktyg samt har erfarenhet av projektarbete, pedagogiskt och socialt arbete.

  Andra kompetenser en bonus

  På Marthaförbundet arbetar vi även inom områden som ekonomi, ekologi och kommunikation. Om du har erfarenhet inom detta eller kunskaper inom hållbarhetsfrågor som kan gynna vår mångsidiga arbetsplats, vill vi gärna att du lyfter fram dem i din ansökan. Vi förväntar oss inte att du kan allt, men ger dig möjligheten att lära och utvecklas.

  När börjar arbetet?

  Arbetet kan påbörjas omgående och pågår fram till 31.12.2024. Kvälls- och veckoslutsarbete ingår. Vi följer Paltas ramavtal för rådgivningsbranschen och ser gärna sökande av olika kön med olika bakgrund och ålder.

  Skicka din ansökan med CV, löneanspråk och en kort videopresentation (max 1 minut) senast 2.4.2024. Intervjuer kommer att genomföras under ansökningstiden.

  På frågor svarar verksamhetsledare Camilla Komonen, tfn 050 577 0780. Hon nås bäst på följande tider: torsdag 21.3 kl. 10.00–11.30 och tisdag 26.3 kl. 9.30–11.00. Även andra tider går bra.

  ANSÖK HÄR


  Finlands svenska Marthaförbund rf arbetar för en bättre värld, en vardag i taget. Verksamheten bygger på tre verksamhetsområden: hushåll, ekonomi och konsumtion samt ekologi och miljöhänsyn i vardagen.

  Se alla artiklar