Martha möter martha: Kärrby-Svartbäck Mf

Martha möter martha: Kärrby-Svartbäck Mf

Under hösten 2023 har vi inlett vår Martha möter Martha-serie där vi får lära känna våra unika marthaföreningar. I följetongen utforskar vi olika marthaföreningar och tar en närmare titt på vad som händer ute i föreningarna. Varje presentation tar dig till en ny förening där medlemmarna berättar om sin verksamhet och avslöjar det bästa de har upplevt tillsammans. Vi fortsätter vår resa med att besöka Kärrby-Svartbäck Marthaförening.

Lär känna Kärrby-Svartbäck Marthaförening

Några snabba punkter:

  • Antal medlemmar: 27
  • Grundad: 1958
  • Ordförande: Gunilla Forsström-Nyman
  • Region: Borgå
  • Samlingsplats: Ungdomslokalen Byarsborg i Spjutsund, Sibbo.
  • Superkraft: Vi har alltid roligt när vi träffas och vi är hjälpsamma.

När vi träffas brukar vi…

Oftast handarbeta, pyssla, göra utfärder eller gå på teater. Vi har bland annat besökt trädgårdar i närområdet, rhododendronparken Mustiala och herrgården Malmgård. Utfärderna avslutas alltid med gemensam lunch på restaurang.

Föreningen har många kunniga marthor som gärna håller pysselkurser eller hjälper till med handarbete. Vi har gjort armband av gamla silverskedar, tovat kastrullunderlägg och skapat himmelföremål av tunna glasrör, för att nämna några. Varje vecka har vi handarbetsträff i ungdomslokalen då vi väver på gemensamma projekt eller har med oss våra egna sticknings- och virkningsarbeten. 

Det bästa vi gjort i år

Vi har hållit café under sommarlördagarna på sommartorget vid ungdomslokalen Byarsborg. Till torget har vi bakat skärgårdslimpa och bullar.

Marthornas café på sommartorget är en tradition sedan många år tillbaka. Glada torgbesökare kommer för att avnjuta en kopp kaffe med anjovissmörgås eller bulle. 

Varför är det roligt att vara med i er förening?

Vi har en bra samvaro har roliga gemensamma aktiviteter. Vi är också väldigt hjälpsamma och samarbetar med byns andra föreningar. Det känns alltid lika fint att kunna bidra.

Vi brukar till exempel hjälpa till med att städa byns egna skärgårdskyskyrka och ungdomslokalens kök. Dessutom brukar vi donera pengar om något behöver förnyas i lokalerna. 

För mera information:

Om du blev intresserad av vår förening berättar vi gärna mer. Kontakta ordförande på gforsstromnyman@gmail.com eller slå en signal på 0400213309.

Har du missat våra tidigare inlägg?

Lär också känna:

Västra Sunds Mf

Solf Mf

Nagu Mf

Se alla artiklar