Hjälp oss att virka leksaker till dagisar

Hjälp oss att virka leksaker till dagisar

Giftfritt dagis behöver din marthainsats.

Under drygt två år har projektet giftfritt dagis jobbat med att hjälpa privata daghem att få bort skadliga ämnen ur barnens vardag. När det kommer till att slänga bort värstingarna är det ofta leksaker som åker ut, särskilt sådana som är tillverkade i plast och äldre än från år 2007. I dessa tider kanske just du som martha skulle vilja hitta ett sätt att göra en insats när rörligheten för oss har minskat i vardagen. Anta utmaningen och virka leksaker till dagisar – vi uppskattar er förmåga att skapa.

Kravet vi ställer på dig är att du kan virka och att du tycker om att virka – samt att du har virknål. Vi skulle vilja utmana dig att virka olika leksaker i ekologiskt bambu- eller bomullsgarn. Det kan vara frukter, grönsaker eller djur. På nätet finns det många olika mönster och om ni inte har tillgång till internet kan vi printa ut mönster bara ni ger önskemål på vad ni vill virka. De virkade leksakerna kan fyllas med till exempel ull, och eventuellt ärter som ger lite tyngd.

Vi tillhandahåller även garn, gör ett önskemål om mängd. Ta gärna kontakt med någon annan i din marthagrupp så kan vi göra en gemensam försändelse av garn. Om ni önskar kan vi även printa ut mönster och skicka med det med garnförsändelsen. 

Ta kontakt med Maria Saloranta per e-post  maria.saloranta@martha.fi eller tfn 050 517 2958.

Ta kontakt

Se alla artiklar