En hållbar alla hjärtans dag

En hållbar alla hjärtans dag


Tillred en middag tillsammans i köket
Dela på ansvar och utgifter, och låt dina gäster ta med en del av ingredienserna. Det är både roligt och inspirerande att kocka tillsammans.Ordna ett knytkalas
Låt alla ta med sin bravurrätt och vips så har ni alla fått nya idéer och inspiration i köket. Recept hittar du i receptbanken.Ge bort något du gjort själv
Du kan exempelvis ge naturkosmetik, ett bakverk eller ett handarbete. Tänkt på vad mottagaren skulle bli glad av och fundera vad du kan tillreda eller tillverka. Vi rekommenderar vintersalva, hallonkaka eller marthakassen.

Klicka på bilderna och länkarna för att komma till recept och anvisningar. Receptet på morotsrulltårtan på bilden överst hittar du här.


Visste du det här om Alla hjärtans dag

  • Redan på 1500-talet firades dagen i England. Man trodde att den man som kom först emot på gatan den 14 februari var den rätte.
  • Till Finland kom traditionen att fira alla hjärtans dag från Amerika via tv-program och filmer. År 1986 uppmärksammade varuhuset Stockmann alla hjärtans dag för för första gången i Finland med hjärtan i skyltfönstren.
  • Ibland kallar vi alla hjärtans dag för vändagen i Finland. Det kommer från finskans ystävänpäivä. Då dagen blev en kalenderdag på 1980-talet benämndes den vändagen. År 1996 ändrades namnet till alla hjärtans dag.
  • I de anglosaxiska länderna är fokus på romantik och den man älskar medan vi i Finland även uppmärksammar vänskap.
Se alla artiklar