Dags för garderobsrensning

Dags för garderobsrensning

Hur ser det ut i din klädgarderob? Hänger där prydliga rader av få men nogsamt utvalda plagg precis i din stil, flankerade av prydligt vikta högar av plagg du använder gärna och ofta?

Eller är det mera av ett kaos; en mix av plagg du använder varje vecka, några felköp, plagg som inte höll måttet och blev noppiga och utslitna direkt, plagg du tänker att du ska komma i igen, nån dag.

Om det lutar åt det senare alternativet är det dags för en garderobsrensning. Planera in några timmar då du går igenom plaggen ett efter ett. Vad kan lappas, vad kan sys om, vad kan med hjälp av lite extra vård återfå sin forna glans? Och vilka plagg är inte längre din stil eller passar inte, men kan glädja någon annan?

Packa ner plaggen och kom på en av klädbytardagarna som arrangeras i samband med den nationella klädbytardagen den 17 november. Eventuellt överskott av kläder skänker arrangörerna till välgörande ändamål. Just nu inbokade klädbytardagar (fler kan tillkomma):

13.10 Helsingfors, Hemvrån (Obs! Datum), läs mera här
15.11 Helsingfors, Marthaköket
17.11 Kimito, Wrethalla, läs mera här
17.11 Karis, Villa Anemone, läs mera här
17.11 Mariehamn, närmare information på kommande
17.11 Åbo, läs mera här
17.11 Nagu, närmare information på kommande

Den nationella klädbytardagen instiftades av Finlands svenska Marthaförbund 2013 för att uppmuntra till hållbar livsstil och medveten och minskad klädkonsumtion.

Se alla artiklar