17.12.2015

Ännu godare dagen efter

Ännu godare dagen efter
På bilden ovan, karelska piroger på risgrynsgröt.


Testa någon av dessa efterrätter med risgrynsgröt:

  • Blanda kall gröt med uppvispad vaniljsås, hacka ner mandel och russin och servera som dessert.
  • Vispa upp grädde, tillsätt vaniljsocker, blanda ner i kall gröt och servera med syltade körsbär eller annat gott du konserverat på sensommaren.
  • Ris á la Malta med varm jordgubbsås.
  • Pannkaka med risgrynsgröt och extra kardemumma eller saffran.

Svinnkampens favorit är stekt risgrynsgröt med jordgubbssås.


Stekt risgrynsgröt med jordgubbssås

6 dl risgrynsgröt (ganska fast)
1 tsk vaniljsocker
1 msk strösocker
1 uppvispat ägg
Smör att steka i

Blanda samman ingredienserna. Hetta upp stekpannan och en liten smörklick. En plättpanna passar bra. Klicka ner av gröten och stek gyllene på båda sidorna. Servera med jordgubbssås.

Jordgubbsås

3 dl upptinade bär (eller andra bär du råkar ha i frysen)
3 msk socker
1 ½ dl vatten

Koka ihop sockerlagen, låt svalna, tillsätt de mosade jordgubbarna och servera som sås till dessert.

Se alla artiklar