Allt klart för Gåkampenstart

Allt klart för Gåkampenstart

Hösten står för dörren och därmed närmar sig startskottet för motionskampanjen Gåkampen, som startar den 10 september och pågår i tio veckor. Kampanjen uppmuntrar mänskor att ge sig ut på uppfriskande och välgörande promenader i naturen.

Gåkampen är ett samarbete mellan flera finlandssvenska organisationer som tar oss på en virtuell vandring runt Östersjön. På webbsidan gåkampen.fi kan du följa med hur vandringen framskrider, registrera hur långt du har gått samt delta i utlottningen av fina priser. På webbplatsen kan man också ta initiativ till samtalsämnen och delta i diskussioner som förts under promenaderna.

Tanken är att vi tillsammans ska gå ett fiktivt varv runt Östersjön. Promenerar en deltagare fem kilometer per dag i tio veckors tid kommer deltagaren runt Östersjön. Totalt har vi satt upp ett mål på att tillsammans komma upp till fem miljoner kilometer. Det betyder en rejäl dos motion, frisk luft och bra diskussioner för alla som deltar i kampanjen.

Anna-Lena Blusi, friskvårdspedagog på FolkhälsanStartskotten för kampanjen går lördagen 10.9 kl. 11-13 i Helsingfors i Lillhoplaxparken, Tilktorget 12. Thomas Lundin och Calle Petterson står för underhållningen och vi går tillsammans runt Lillhoplaxviken. Fler datum för gåfester hittar du på Gåkampens webbsida.

Kampanjen arrangeras av flera finlandssvenska organisationer: Folkhälsan, Marthaförbundet, Finlands Svenska Idrott, Svenska pensionärsförbundet samt Förbundet Hem och Skola. John Nurminens stiftelse och Yle är också partners i kampanjen.

Det är lätt att anmäla sig: på gåkampen.fi finns både en digital anmälningsblankett och formulär som man kan printa ut på papper. Man kan anmäla sig som individ eller grupp och till exempel grupper från daghem, skolor och äldreboende är välkomna med. Man kan registrera sig när som helst under kampanjen och när man bokför sina resultat på nätet eller via pappersblanketter, deltar man även i utlottningar av uppmuntringspriser. Den som vill kan dessutom donera en lämplig summa till projektet Ett renare Östersjön, som John Nurminens stiftelse ansvarar för.

Se alla artiklar