Åbolands svenska Marthadistrikt bjuder in till stickläger

Åbolands svenska Marthadistrikt bjuder in till stickläger

– Vi vill bjuda in kvinnor till en helg med fokus på vardagskunskap, återbruk, gemenskap och välmående. Därför ordnar vi stickläger, säger Camilla Hautala, ordförande i Åbolands svenska Marthadistrikt och initiativtagare till sticklägret.

Att sticka är i dag ett socialt fenomen, och det har gjorts en rad olika studier som pekar på hälsofördelarna med stickning. Att sticka kan till och med förhindra stress. Dessutom är det härligt att få göra saker tillsammans, det ökar också välbefinnandet, menar en entusiastisk Camilla.

Marthornas sticklägrer ordnas under veckoslutet 6–8 oktober på Labbnäs semesterhem i Dragsfjärd. De ivrigaste deltagarna samlas redan under fredagskvällen, på lördagsmorgonen kör sedan programmet i gång och avslutas på söndag eftermiddag.

– Att samlas och dela kunskap är ett sätt att få inspiration i vardagen. Att lära sig mera om nya tekniker, återvinning och goda material är verktyg för en hållbar livsstil, säger Camilla, som har bjudit in bloggaren och stickexperten Maria Gustafsson från Stockholm samt artesanen Anki Sipilä från Åbo för att inspirera och dra workshopar.

Sticklägret är öppet för alla intresserade. Ännu finns det några platser lediga, så om du blev inspirerad, anmäl dig senast 17.9. Mera information om lägret, anmälan och pris hittar du i Åbolands svenska Marthadistrikts evenemangskalender.

Text: Petra Högnäs

Foto: Camilla Hautala (Bilden är från marthornas stickläger i Pargas.)

Åbolands svenska Marthadistrikt har fått föreningsstöd för att arrangera sticklägret. Ansökningstiden för föreningsstöd för projekt som genomförs år 2018 infaller under tiden 1–28.2.2018.

Se alla artiklar