Wok med bovete
Ingredienser
1 1⁄2 l | grönsaker enligt säsong, exempelvis morot, paprika, broccoli och vitkål |
1 | rödlök |
2 | vitlöksklyftor |
1⁄2–1 | chilifrukt |
1 dl | nötter |
2 | ägg |
Cirka 3 dl | kokt helt bovete (1 dl okokt) |
Sås |
|
---|---|
1 msk | farinsocker |
2 1⁄2 msk | sojasås |
1–2 msk | saft av lime |
1 msk | riven färsk ingefära |
Så gör du
- Skär grönsakerna i tunna strimlor, slantar eller i små buketter.
- Skiva rödlök och finhacka vitlök och chili.
- Blanda ingredienserna till såsen.
- Värm lite olja i en rymlig stek- eller wokpanna och knäck i äggen. Vispa sönder äggen och rör tills äggröran stelnar, häll sedan på en assiett.
- Skölj ur pannan och värm olja i pannan på nytt. Tillsätt grönsaker, lök, vitlök, chili och nötter. Woka grönsakerna på hög värme så att de får färg men tuggmotståndet bevaras.
- Häll över såsen och vänd ner bovetet. Smaka av.
- Garnera med ägg och servera.
