Vegetarisk bolognese med havrefärs
Ingredienser
4 portioner
Grundrecept vegetarisk bolognese |
|
---|---|
1 | gul lök |
1 | morot |
1 bit | palsternacka |
1 bit | rotselleri |
2 msk | olja |
2 | vitlöksklyftor |
1 krm | chiliflakes |
2 msk | tomatpuré |
500 g | tomatkross |
1 dl | vatten |
1 tsk | farinsocker |
2 tsk | balsamvinäger |
2 tsk | basilika |
1 tsk | oregano |
salt och peppar |
Havrefärs: |
|
---|---|
225 g | havrefärs (Elovena muru) |
olja |
Grundrecept vegetarisk bolognese:
- Stek finhackad lök och grovrivna rotfrukter i oljan tills de blivit mjuka.
- Tillsätt tomatpuré, chiliflakes och vitlök och låt steka några minuter till.
- Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
- Låt koka i 15 minuter så rotfrukterna behåller lite tuggmotstånd.
Havrefärs:
- Stek havrefärsen i olja tills den fått stekyta. Lägg i den varma såsen och koka några minuter.
- Servera till pasta.
