• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Vegansk påskpavlova

Vegansk påskpavlova
Över 60 min

Ingredienser


12 portioner


spadet av 1 förpackning kokta kikärter à 380 g (cirka 1 dl avhällt kylskåpskallt kikärtspad)
2 dl
strösocker
1/2–1 tsk
pressad citronsaft
växtbaserad vispgrädde till servering

Lemoncurd

2 1/2 dl
citronsaft + skal (3–4 st citroner)
1/2 dl
potatismjöl
1 1/2 dl
strösocker
100 g
margarin

Så gör du:


  1. Sätt ugnen på 100 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Häll av kikärtsspadet (spara spadet, 1 dl spad för 12 bitar) från kikärtorna i en finmaskig sil. Vispa kikärtsvätskan tills den är vit och fluffig. Den är tillräckligt vispad när du kan vända den upp och ned.
  3. Tillsätt socker, cirka en halv deciliter i taget, under fortsatt vispning. När smeten är fast och glansig är marängsmeten klar. Vispa ner citronsaften mot slutet.
  4. Klicka ut smeten och forma till en rund tårtbotten, cirka 25 cm i diameter. Gör kanterna något högre.
  5. Grädda i cirka 2,5 timmar. Låt marängen ligga kvar i ugnen och svalna helt ett par timmar (med luckan stängd).

Lemoncurd


  1. Riv skalet från citronerna (endast det gula). Dela citronerna på hälften och pressa ut saften. Ställ undan 1 dl av citronsaften för att röra ut potatismjölet i. Koka upp resterande 1,5 deciliter citronsaft och skal.
  2. Sila sedan bort skalet från citronsaften. Häll ner majsredningen och strösockret och koka upp under omrörning tills redningen tjocknat.
  3. Ta av från plattan när blandningen tjocknat och häll ner tärnat margarin. Rör tills margarinet smält och häll upp i en ren burk och låt svalna innan den ställs in i kylskåpet.

Servering


  1. Toppa marängen med den växtbaserade grädden, lemoncurd och bär.

Kategorier

  • Recept
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Kakor
  • Dessert
  • Mattraditioner
  • Påsk
  • Specialkost
  • Vegan
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Vegansk påskpavlova

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet