Varm middagssallad
Ingredienser
1 kg | fast potatis |
2 msk | rybsolja |
1 tsk | salt |
Svartpeppar |
Rödlöksvinägrett |
|
---|---|
1 | rödlök |
3 msk | rybsolja |
½ msk | äppelcidervinäger |
1 tsk | socker |
1 krm | salt |
Svartpeppar | |
Cirka 300 g | blomkål |
3–4 | tomater |
½ kruka | rucola |
150–200 g | salladsost |
Så gör du
- Värm ugnen till 225 grader. Skölj och skrubba potatisen. Skär den i jämnstora bitar. Blanda potatis med 2 msk rybsolja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta i ugnen cirka 30–45 minuter, tills potatisen är mjuk och har fått färg. Förbered under tiden vinägretten och övriga salladsingredienser.
- Finhacka rödlöken och blanda med övriga ingredienser till vinägretten. Skölj grönsakerna. Skiva blomkålen i tunna skivor. Skär tomaten i bitar.
- Blanda nyrostad potatis med vinägretten i en salladsskål. Vänd ner blomkål, tomat, rucola och smulad salladsost. Servera salladen när den ännu är varm.
